Регулювання цвітіння кімнатних рослин - вибір світлодіодів

Багато кімнатних рослини цвітуть, коли їх біологічний годинник збігається з тривалістю дня. Рослини короткого і довгого дня, так їх називають. Під час природних коротких днів, освітлення в нічний час може затримати цвітіння рослини короткого дня, і буде стимулювати вегетативний ріст, або сприяти цвітінню довгоденних рослин.

Регулювання цвітіння кімнатних рослин - вибір світлодіодів

Застосування більшості ламп вже було припинено через їх неефективне використання енергії. Компактні люмінесцентні лампи мають більш високу світловіддачу, але не настільки ефективні, як лампи розжарювання для деяких довгоденних рослин. Чи є альтернатива?

Численні світлодіодні (LED) лампи були розроблені для садівництва протягом останніх кількох років. Однак, не всі світлодіоди однакові, наприклад, деякі з них краще за інших при регулюванні цвітіння кімнатних рослин. Дослідження, проведені в Університеті штату Мічиган показали, що спектр світла має ключове значення для регуляції цвітіння. Спектр червоного світла від 600 до 700 нм здатний пригнічувати (сповільнювати) цвітіння рослини короткого дня. Спектр червоного світла від 700 до 800 нм іноді може прискорити цвітіння рослини довгого дня.

Було виміряно світло, що випромінюється з чотирьох типів світлодіодів з гвинтовим цоколем. До них відносяться Feit Electric Plant Grow Light (BR30 / 11K / GROW / LED), Total Grow Night and Day Management Light (TG1A-1004) and two Philips GreenPower LED Flowering Lamps (DR / W and DR / W / FR). Виміряно світло безпосередньо під лампами (20 см) з використанням портативного спектрорадіометра, який являє собою пристрій, який вимірює інтенсивність світла при різних довжинах хвиль. Як і слід було очікувати, світлодіоди мали різні спектри і інтенсивність. Feit лампи, випромінювали переважно червоне світло (87 відсотків), в той час як Total Grow мала червоний (60 відсотків) і далекого червоного (27 відсотків). Philips R / W лампи - в основному червоне світло (78 відсотків), в той час як Philips R / W / FR - червоний (35 відсотків) і далекого червоного (46 відсотків).

Який з цих світлодіодів вибрати залежить від декількох факторів, у тому числі і які квіти вирощуються і коли. Для рослини короткого дня, всі ці лампи повинні бути ефективними при інгібуванні (уповільнні) цвітіння кімнатних рослин, так як всі вони випромінюють червоне світло. Хоча присутність червоного світла достатня, щоб прискорити цвітіння деяких рослин довгого дня. Таким чином, лампи Total Grow і Philips R / W / FR, які випромінюють червоне і дальнє червоне світло, є найбільш придатними для рослин довгого дня.

Крім спектра, потрібно звертати увагу на довговічність, вартість, світловіддачу і однорідність, термін служби і гарантії.

І, нарешті, не слід плутати ці "квітучі" лампи з додатковим освітленням. Для регулювання цвітіння, необхідна низька інтенсивність (від 1 до 2 мкмоль • м-2 • с-1), яку ці лампи забезпечують. Для збільшення зростання кімнатних рослин (більш швидке укорінення, більш товсті стебла і т.д.), необхідно набагато більш висока інтенсивність, і, як правило, від 40 до 60 мкмоль • м-2 • с-1 підходить для декоративних рослин.